07-17 10-årsjubileum siden den første apple Iphonen ble gitt ut.

10-årsjubileum siden den første apple Iphonen

Det beste produktet iphone, firmaet Apple som oppfinneren av den beste smartphonen som er tilgjengelig på markedet.

For akkurat 10 år siden kom Iphone på markedet. Ikke engang Apple som Steve Jobs tenkte seg at, at den lille enheten hans, forandrer hele verden runndt oss, og hvor stor rolle den kommer til å spille for oss mennesker nå.

«Absolutt revosjonell mobil enhet» – slik oppsumerte Steve Jobs det nye Apple produktet, ved den første presentasjonen av Iphonen i januar 2007. Når vi hører noe sånt, av en ny sjef av et nytt firma, i dag, der de igjen viser den samme telefonen, slutter vi å ta dem seriøst. Før var det vanskeligere om en sikker beslutning. En teknologi revolusjon startet når Iphonen kom ut på markedet i juni den 29.

Hvordan Apple drepte Nokia.

I mars, to måneder etter MacWorld, der Iphone ble presentert, kunne man besøke Nokias hovedkvarter i Espoo. I over 10 år siden var finnene det beste av telefon verden, og på markedet var Nokia N95 telefonen som debuterte – noen mener fortsatt, at det var den siste store telefonen (på en måte smartphone) den gamle kjempen. En av de høystående representanter for selskapet ble spurt om hva han syns om Iphone og deres berøringskjerm, han svarte: «Ingen kommer til å bruke det, mennesker liker knapper».

Ingen vet hva han gjør i dag, men Nokia, som vi kjente fra tidligere år, eksisterer ikke lenger. Apple og senere andre smartphone produsenter, takket være Adroid, forandret mobil markedet. Den 29. Juni når Iphone debuterte, i flere markeder kostet den 499 dolar, (billigere model i USA). Mange andre land var det vanskelig å få tak i den, og da måtte man bestille den på nettet, og betale store sum.

Den som hadde Iphone ville aldri gå tilbake til en ny enhet.

Halo, det er Iphone

Det er ikke sånn at Iphone var den første smartphonen på markedet. Men, som det var i tilfelle med Apple produkter, for første gang ble det koblet til mange fantastiske løsninger, den perfekte designen og interfejs med brukeren, ble godt tatt vare på. Den første generasjonen hadde en skjerm på 3,5 tommer, med oppløsning på 320 på 480 piksler. Det var små ting og som ingen brydd seg om nå. Men det var nok for dem før, hvorfor?

Svaret er ekelt: iphone OS systemet og skjerm multotouch. Tidligere smartphones hadde ikke en bra fungerende interfejs berøringskjerm, og en sterk mobil system. Iphone kom med disse løsningene, og det var det beste som kunne skjedd disse årene. Måten Steve Jobs og laget hans laget deres iphone er vidunderlig. Noen minutter etter den første presentasjonen visste vi at Iphone kommer til å være det beste som hadde hendt på lenge.

Dette er bare begynnelsen.

Om vi gårr tilbake kan vi huske at den første Iphone modellen hadde ingen App store, 3G, kamera foran eller GPS. Etterhvert ble det forandret på, men på starten var det egentlig ikke så viktig. Det holdt med å zoome inn og ut på bildet man tok med aparaten, for å forstå hva revolusjonen går ut på. Reklame sloganen  gikk slik: «Dette er bare begynnelsen».

Det ble solg over 6 millioner med av den første Iphonen, hver eneste, som kjøpte Spple telefon, hadde en mobil versjon av data i lomma, men i forhold til andre enheter, ble iphone lagd med tanke på alle. Den var en «kul gadget». Alle ville ha den.

«Jeg har ventet i to og et halvt år, for å vise den til dere» sa Steve Jobs under den første presentasjonen. To og et halvt år senere, i midten av 2009, kunne ingen gå i mot med at det er en «Absolutt revosjonell mobil enhet».

10-årsjubileum siden den første apple Iphonen